top of page
  • Tomáš Adámek

Práce správců hřiště není jednoduchá

V dnešním příspěvku se podíváme na údržbu našeho hřiště resp. areálu. Jak víte z dřívějška, o údržbové práce se stará tatínek a syn Němcovi. A že je to práce často zdlouhavá by mohli vyprávět.


Například uplynulý víkend byl ve znamení spousty zápasů na našem hřišti - prakticky všechny naše týmy hrály doma. Do toho přišla deštivá sobota a do nedělního odpoledního zápasů mužů to na hřišti bylo vidět. Jáchym Němec ale využil cca hodinové pauzy a hned po konci zápasu starších žáků stihl před zápasem mužů hřiště poválcovat. Přesně toto nejenom zlepší kvalitu utkání (pro hráče i fanoušky), ale také snižuje možnosti zranění apod.


Údržba hřiště je často prakticky každodenní záležitostí - sekání, propichování, válcování, hnojení a od dalších dnů také pravidelné (a dlouhé) zavlažování. Do toho pak spousty práce kolem hřiště. A to pak opravdu potřebujete mít parťáka "nahoře", aby vyšlo co nejlepší počasí - někdy , jindy postačí a někdy zase je také potřeba.


Naše hřiště je široko daleko nejvytíženějším hřištěm v okolí. Prakticky nemáme tréninkovou plochu, naopak máme všechny kategorie a opravdu hodně dětí - hráčů se den co den vystřídá na hřišti. A právě proto bývá údržba hřiště ještě více složitější.

Tímto bychom moc rádi poděkovali našim skvělým správcům za veškerou práci a úsilí, které našemu hřišti resp. areálu věnují



3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page